Αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Θεοχάρης και ο Δημήτρης  Σπυρόπουλος γνωρίστηκαν τυχαία στο “Dragon Fly”, ιστορικό στέκι της εποχής στην Αθήνα, προς το τέλος του 1983, και ψάχναν τότε για άτομα προκειμένου να φτιάξουνε γκρουπ. Γνώρισαν το Στάθη Παπανδρέου και το Μίμη Αλημπράντη και η μπάντα ξεκίνησε να κάνει πρόβες, στην αρχή στο σπίτι του Θοδωρή Ηλιακόπουλου, όπου έκαναν πρόβες εκείνη την εποχή οι Γενιά Του Χάους, μαζί με τους οποίους στις 16 Οκτωβρίου του 1983 έδωσαν τη πρώτη τους συναυλία στο σινεμά “Ανεμώνη” στην Αγ. Παρασκευή.

1984 (Σωτήρης, Μαρία, Γιάννης, Δημήτρης)

Ο Μίμης Αλημπράντης αποχώρησε και την θέση του στο μπάσο την πήρε η δεκατετράχρονη – τότε – Μαρία Βασιλάκη, την οποία διαδέχτηκε ο Νίκος Ζούμπερης, ενώ τελικά το σχήμα σταθεροποιήθηκε με τον Νίκο “Τσουλούφη” Χαραλαμπόπουλο. Επίσης άλλαξε η θέση στα τύμπανα και ήρθε ο Γιάννης Βεναρδής (ex-Γενιά Του Χάους). Με αυτήν τη σύνθεση που ήταν και η μακροβιότερη, έδωσαν πολλές συναυλίες στην Αθήνα, στην Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Μέγαρα και άλλες πόλεις και στα στέκια της εποχής, όπως “Αρετούσα”, “Skylab”, “Mad”, “Πήγασος”, “127db”, “Rodeo” κ.α. Η πιο σημαντική συναυλία που δώσανε ήτανε το 1985 στα Προπύλαια, μπροστά σε 7.000 άτομα. Μαζί τους παίξαν κι άλλα γνωστά συγκροτήματα του χώρου και η συναυλία έγινε ενάντια στην “επιχείρηση Αρετή”.

Προπύλαια 1985

Στην τρίχρονη πορεία του το συγκρότημα κυκλοφόρησε μαζί με τους Γενιά Του Χάους την split κασσέτα σε παραγωγή της “Art Nouveau” το 1983 με τίτλο “Καλή ‘Ορεξη”. Συμμετείχε το 1984 στη συλλογή “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας” με δύο τραγούδια και στη Φινλανδική συλλογή “Lasta EP II” της “ST Records” με το κομμάτι “Εφιάλτης”.  Στις 5 Ιανουαρίου του 1985 δώσανε μαζί με τους Γενιά του Χάους μία συναυλία στο Αγρίνιο, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε  σαν split κασσέτα με το τίτλο ” Η Γενιά Του Χάους και το Αδιέξοδο σας εύχονται καλό Πάσχα”.

Το 1985 ένας φίλος του συγκροτήματος, ο Θανάσης Βελισσαρόπουλος, πήρε από τα μέλη της μπάντας εφτά κομμάτια τους από πρόβα, και τα μοναδικά με το Ντίνο Ζούμπερη στο μπάσο, τα οποια κυκλοφόρησε σε μια split κασσέτα με τους Απόγνωση. Κυκλοφόρησε μόνο έναν ολοκληρωμένο δίσκο με το όνομα “38 Χιλιοστά” το 1986, από την “Enigma records” σε 800 αντίτυπα. Τελευταία τους εμφάνιση ήταν την ίδια χρονιά, στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας. Μετά από αυτήν, στα τέλη του 1986, οι Αδιέξοδο διαλύονται.

Αγρίνιο 1985

Ο Σωτήρης Θεοχάρης βρέθηκε στους Στάχτες και αργότερα στους Σπυριδούλα να γράφει στίχους και να τραγουδάει. Ο Δημήτρης Σπυρόπουλος σχημάτισε τους Deus Ex Machina, όπου αργότερα πήγε και ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος σαν τραγουδιστής. Ο τελευταίος σχημάτισε αργότερα τους Tilt. Ο Γιάννης Βεναρδής έφυγε στην Αμερική για σπουδές το 1985 και όταν επέστρεψε βρέθηκε στους Λευκή Συμφωνία, Ζημιαα και από το 1999 στους Deus Ex Machina. Ο Μίμης Αλημπράντης μπάρκαρε και έκτοτε χάθηκε. Η Μαρία Βασιλάκη έπαιξε στους Despise και ο Νίκος Ζούμπερης έπαιξε στους Echo Tatoo και έκανε ένα πέρασμα από τους Ζημιαα. Τέλος, ο Στάθης Παπανδρέου έπαιξε στους Split Image.

Σύνδεσμοι:

http://www.myspace.com/adieksodo

http://www.anexartisi.gr/adieksodo/adieksodo.htm

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.