ΑΝΤΙ… “ΑΝΤΙ…” – LP

Τελευταία ενημέρωση : Ο δίσκος των ΑΝΤΙ… θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 21/12/2011 και έχει ήδη εξαντληθεί! Το συγκρότημα δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα, που ζητούσαν κάποιο κομμάτι, και έτσι αποφασίστηκε η επανατύπωση του και επανακυκλοφορία του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Πιθανότα δεν υπήρξε άλλο μουσικό σχήμα που να πρεσβεύσει καλύτερα τον εγχώριο συνθετικό πανκ ήχο από τους ΑΝΤΙ… Πολύ περισσότερο, συνυπολογίζοντας τόσο το μοναδικά αποδοσμένο ηχητικό ντελίριο όσο και την απαράμιλλα άμεση επαν-ίσταση που κηρύσσουν οι στίχοι της μπάντας, θα παραδεχόμασταν πως είναι εντελώς ατυχές ( αν και τα μέλη τους θα ομολογούσαν ευτυχές) το ότι οι ΑΝΤΙ… δεν αποτελούν κύριο εκπρόσωπο του μινιμαλιστικού ηλεκτρονικού πανκ όχι απλά σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Ωστόσο,πάντοτε υπάρχει ο χρόνος αποκατάστασης… ή διαφορετικά της τάξης που στην περίπτωση αυτή σημαίνει αλλότροπης αταξίας….

Προερχόμενοι από τις στάχτες των PPF, γκρουπ διαμορφωμένου στα τέλη του 1981 και με μια μόλις συναυλία στο ενεργητικό του (Ηλιούπολη 1982) οι ΑΝΤΙ… πρωτοπαρουσίασαν το έργο τους το 1985 στο γνωστό τότε μουσικό άντρο Πήγασος. Μουσική παρέα αποτελούμενη από τρία μέλη (δύο αρμόνια, ένα μπάσο) και ένα drum machine, επίδόθηκαν σε ένα καινοτόμο ηχητικό κράμα πανκ και ηλεκτρονικής μουσικής το οποίο συνοδευόταν από ανάλογη κοινωνικά, οικονομικά πολιτικά και πολιτισμικά ΑΝΤΙδραστικη στιχουργία.

Ακριβώς αυτοί οι ιδιότυποι συνδυασμοί φρενήρους ηχητικής απόδοσης και στιχουργικής αντίδρασης (από αγνά εφηβικής έως απεγνωσμένα ενήλικης) πλέον η ενίσχυση του αντίκτυπου λόγω χρήσης της εγχώριας παρά μίας ξένης γλώσσας, ήταν που διασφάλισαν στο σχήμα μία ξεχωριστή θέση στο Ελληνικό εναλλακτικό μουσικό στερέωμα.

Πέρα από μία σωρία ζωντανών εμφανίσεων, οι ΑΝΤΙ… με απόλυτη συνέπεια στο πνεύμα της ανεξαρτησίας τους, κυκλοφόρησαν μουσικό έργο: δύο κασετών ( δικής τους παραγωγής), ενός μισού άλμπουμ ( split LP το 1990 μαζί με τα Κοινωνικά Απόβλητα στην εταιρεία Wipe Out!) καθώς και συμμετοχών σε ανάλογες μουσικές συλλογές ( π.χ.  Fragmenta και Συνταγή Αντι-Θανάτου). Όπως φαίνεται, έπρεπε να περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια από την εμφάνιση της αρχικής τους δουλειάς (1985) μέχρι να πραγματοποιηθεί η πρώτη κυκλοφορία ολοκληρωμένου έργου του συγκροτήματος σε μορφή βινυλίου. Πιο συγκεκριμένα, το παρόν άλμπουμ το οποίο εκδίδεται σε 500 αριθμημένα αντίτυπα αποτελεί την επανακυκλοφορία της πρώτης κασέτας των ΑΝΤΙ… ωστόσο, με μία μικρή διαφοροποίηση ως προς τα περιλαμβανόμενα τραγούδια καθώς επίσης και τη σειρά των τραγουδιών αυτών. Ειδικότερα, πέρα από τη χωριτική αδυναμία του να συμπεριληφθεί το κομμάτι “ορχηστρικό” ( κομμάτι που ας σημειωθεί ότι ως σύνθεση ανήκει στους PPF), στην έκδοση αυτή συμπεριλαμβάνεται ένα ανέκδοτο μέχρι σήμερα μουσικό κομμάτι ( Τελευταία Μπύρα) το οποίο όντας φυλαγμένο στο αρχείο της μπάντας ανέμενε την εμφάνιση του για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Έχουμε λοιπόν, έντεκα διεγερτικές συνθέσεις ηλεκτρονικού πανκ ιδιώματος ενδεδυμένες με λόγια ενημέρωσης, υπενθύμισης, αντίδρασης που πέρα από ρομαντικά ή αφελή παρουσιάζονται αγνά και εσαεί επίκαιρα. Τέλος, σε συμφωνία και με τους μουσικούς πρωτεργάτες της ιστορίας (ΑΝΤΙ…), η επεξεργασίααλλά και η συνολική διαχείριση των κομματιών βασίστηκε στη διάθεση του να αποδοθεί το πνεύμα αλλά και η ατμόσφαιρα των ζωντανών παραστάσεων του συγκροτήματος (η οποία, ας σημειωθεί, ήταν πιο ιλλιγγιώδης και από την αυτή που θα δοκιμάσει ο ακροατής ακούγοντας το κομμάτι Ίλιγγος). Το μοναδικό που απομένει τώρα είναι να ζήσουμε αυτή τη μουσική εμπειρία ευχόμενοι ότι θα την ευχαριστηθείτε το ίδιο έντονα με εμάς.

Η ομάδα της Είρκτή

 

 Ο δίσκος των ΑΝΤΙ… θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 15/12/2011. Το punk.gr και οι ΑΝΤΙ, ήρθαν σε επικοινωνία  και το συγκρότημα με δική του πρωτοβουλία, προσφέρθηκε να μας δώσει ολόκληρο το υλικό του LP στην master ψηφιακή του μορφή, σε υψηλή ποιότητα, ώστε να το ανεβάσουμε στη σελίδα μας. Επίσης, το συγκρότημα μας έδωσε, αρκετές φωτογραφίες/αφίσες/συνεντεύξεις από το προσωπικό του αρχείο, το οποίο και θα το αναρτήσουμε πολύ σύντομα. Τους ευχαριστούμε.

 

 

Comments

Dim 17-12-2011, 15:30

εξαντλήθηκε εκ τη γενέσει του ΑΛΛA θα βγουν κι άλλα βινύλια

οπότε ας μην γίνουν ΠΑΛΙ μάγκες οι καριερίστες του ebay

Dim 17-12-2011, 15:31

εν τη γενέσει του anyway

euh 17-12-2011, 16:39

oi anti gamhsane pali,giati boroune!

Suburbia 18-12-2011, 08:26

Pes ta Dim 🙂

krefler 19-12-2011, 00:30

akrivws auto theloun na polemhsoun oi ANTI…thn aisxrokerdia k th mania tou dhthen k kala syllekth pou ekmetalleuetai doulika k akrita tetoies prospatheies twn group, epeidh me ton xrono exoun ena onoma k mia epidrash ston xwro aksioprepestath. mpravo sta paidia!

soulrebel13 08-01-2012, 10:13

APO POU MPOROUME NA BROUME AYTO TON DISKO??

redman 25-01-2012, 23:56

Κατεβαζω το zip και δεν μου ανοιγει??? Ειναι οκ το αρχειο?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.