ΓΚΡΟΒΕΡ – Σκληρές λέξεις (Σ’ αυτή τη πόλη) LP + 7’’ single

Περιορισμένη έκδοση 304 αριθμημένων αντιτύπων.
19 punk rock τραγούδια γραμμένα από το 1981 εώς το 1991, ηχογραφημένα το 2009.
+ Bonus: “Σ’ αυτή τη πόλη” & “Μονοτονία¨ Live ! Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15/9/11

Η ζωή είναι πολλές φορές σκληρή. ‘Οχι μόνο μέσα απο τις καταστάσεις που όλοι βιώνουμε καθημερινά, αλλά και μέσα από τις λέξεις που αναγκαζόμαστε να ακούσουμε και πολλές φορές μπορούν να πληγώσουν πάρα πολύ. Περισσότερο ίσως από οτιδήποτε άλλο.Aρκετές φορές όμως είναι και δίκαιη. ’Εστω και μετά από πολύ καιρό.Το τελευταίο συνέβη και στην περίπτωση των Γκρόβερ από τη Θεσσαλονίκη.

Μετά από 20-30 χρόνια, κάποια τραγούδια που γράφτηκαν από το 1981 εως το 1991 και που μέχρι τώρα έμεναν θαμμένα σε κασέτες από πρόβες και συναυλίες, βρήκαν επιτέλους το δρόμο τους. Για την ιστορία, η μουσική από τη «Μοναξιά», έχει γραφτεί από τον Αποστόλη Δαδάτση των Εκτός Ελέγχου, ο οποίος συμμετέχει στον δίσκο κάνοντας δεύτερα φωνητικά.Υπήρξε μέλος της μπάντας στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ηχογραφήθηκαν το 2009, κυκλοφόρησαν σε cd με ανεξάρτητη παραγωγή της μπάντας το 2010 και το 2011 βρίσκουν τον τελικό τους προορισμό που δεν είναι άλλος από τα αυλάκια του βινυλίου.

Ακούστε ένα δείγμα από το album 

 

Όχι όμως μόνα τους, αφού προς το τέλος αυτής της διαδρομής προστέθηκαν δύο ακόμη τραγούδια , σαν extra, που είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην ιστορική συλλογή «Διατάραξη κοινής ησυχίας» το 1984. Tα «Σ’ αυτή τη πόλη» & «Μονοτονία». Αυτή τη φορά παιγμένα Live τον Μάϊο του 2010 στο eightball club. Σύνολο 21 τραγούδια σε LP + 7’’ single. Φροντισμένα (όπως πάντα) στο μέγιστο δυνατό βαθμό στη ποιότητα χάραξης σε βινύλιο 150 gr.

Ο δίσκος αποτελεί ουσιαστικά μια καταγραφή της πρώτης περιόδου του group που μουσικά κινούνταν σε punk rock μονοπάτια, παρά στο μάλλον new wave χαρακτήρα που κυριαρχεί στο ντεμπούτο album που είχαν κυκλοφορήσει το 1994 και αποτελούσε μια αποτύπωση της δεύτερης φάσης της μπάντας που διήρκησε από το 1993 εώς το 1998. Αν και οι κάθε είδους ταμπέλες λίγη σημασία έχουν τελικά. Αν σου αρέσει αυτό που ακούς και αυτοί που το παίζουν γουστάρουν και το κάνουν , τότε όλα έχουν πάρει το δρόμο που πρέπει….

Για εμάς, το υλικό αυτό αντικατροπτίζει ό,τι αγαπήσαμε στη μουσική αυτή που ονομάστηκε ελληνικό ροκ, τη δεκαετία του ’80 και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που είμαστε υπεύθυνοι για την κυκλοφορία του σε βινύλιο.

Τracklist: LP: 1. Συστήματα 2.Στίγμα 3.Αίμα και σπέρμα 4.Ζωζώ 5.Ο σαλταπήδας 6.Σκληρές λέξεις 7.Γιατί 8. Όταν σβήνουν τ’ αστρα 9.Μαύρα Σπόρια 10. Ρουφιάνοι 11.Όσα χρόνια και αν περάσουν 12.Λιμάνι 13.Ουισκι για μένα 14.Αλίκη 15.Κίνδυνος 16.Μοναξιά 17.Βολτίτσα
7’’ single: 1. Μετανιωμένος 2.Ρόζα 3.Μονοτονία 4.Σ’ αυτή τη πόλη

Διαθέσιμο από το mailorder του www.labyrinthofthoughts.gr

Labyrinth of Thoughts records
labyrinthofthoughts@yahoo.gr
www.myspace.com/labyrinthofthoughts
6946-693112 / 210-2796697
T.Θ.50978 / ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ / Τ.Κ. 14203

Eπικοινωνία με τους Γκρόβερ:
www.myspace.com/bandgrover
www.facebook.com/bandgrover
www.youtube.com/Groverband


ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΓΚΡΟΒΕΡ δημιουργήθηκαν το 1981 στη Θεσσαλονίκη, με την εξής αρχική σύνθεση:
ΠΕΡΤΣΙΝΟΣ – ΦΩΝΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΖΗΡΜΑΝΙΔΗΣ – ΚΙΘΑΡΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΙΣΤΑΛΚΑΣ – ΜΠΑΣΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΓΤΖΗΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ

Τον Νοέμβριο του 1982 ηχογράφησαν το πρώτο demo τους, με κιθαρίστα τον ΜΙΜΗ ΜΠΟΥΡΜΑ, έναν από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ελλινκής rock σκηνής ο οποίος ”έφυγε” το 1985 σε ηλικία 24 χρονών από τροχαίο δυστήχημα.

Το 1984 συμετέχουν στη συλλογή ”ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ” με τα τραγούδια ”Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ” και ”ΜΟΝΟΤΟΝΙΑ’‘ έχοντας στην κιθάρα τον ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ.

Το 1985, το μπάσσο και τα φωνητικά αναλαμβάνει ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΑΔΑΤΣΗΣ, τραγουδιστής και κιθαρίστας των ”ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ” και το 1987 έρχεται ο κιθαρίστας ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ.

Από το 1987 εώς το 1993 ακολουθεί μια μεγάλη περίοδος ανακατατάξεων μελών:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΜΕΤΗΣ – ΠΛΗΚΤΡΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – ΣΑΞΟΦΩΝΟ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΙΣΤΑΛΚΑΣ – ΜΠΑΣΟ
ΤΑΚΗΣ ΠΟΖΟΓΛΟΥ – ΚΙΘΑΡΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ – ΜΠΑΣΟ
και συμμετέχουν στη συλλογή ”ROCK PROPAGANDA” με το τραγούδι ”ΚΙΝΔΥΝΟΣ”.

Στο τέλος του 1993 οι ΓΚΡΟΒΕΡ σταθεροποιούν τη σύνθεσή τους, που αποδυκνείεται η πιο μακροχρόνια στην ιστορία του group, περνώντας σε μια άλλη εποχή μουσικά και δημιουργικά με τους:
ΠΕΡΤΣΙΝΟ – ΦΩΝΗ
ΤΑΚΗ ΠΟΖΟΓΛΟΥ – ΚΙΘΑΡΑ
ΤΣΕΛΙΟ ΣΤΕΛΙΟ – ΚΙΘΑΡΑ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ – ΜΠΑΣΟ
ΛΑΖΑΡΟ ΠΛΙΑΜΠΑ – ΤΥΜΠΑΝΑ

Το 1994 κυκλοφορούν από την LAZY DOG το πρώτο ομώνυμο LP τους.

Εώς την άνοιξη του 1998 η μπάντα βρισκόταν στη πιο δημιουργική φάση της, με πολλά νέα τραγούδια και μουσικές, που όμως δεν απεσώβησαν τη διάλυσή της.

Φτάνουμε στο Μάρτιο του 2005 που ύστερα από μια πρόσκληση φίλων να παίξουν support στους ΖΑΟΥΝΤ στο βιολογικό της Θεσσαλονίκης, έγινε μια σύμπραξη των ΓΚΡΟΒΕΡ με τους ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Τα λεγόμενα αδερφά σωματεία!!! Από τότε ξεκίνησε η επιστροφή των ΓΚΡΟΒΕΡ με πολλά live μέχρι σήμερα, όπου παίζουν στο set και τραγούδια των ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Στα live αυτά συμμετείχαν οι εξής:
ΠΕΡΤΣΙΝΟΣ – ΦΩΝΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΑΔΑΤΣΗΣ – ΦΩΝΗ-ΜΠΑΣΟ-ΚΙΘΑΡΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΤΥΜΠΑΝΑ (ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ)
ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΚΙΘΑΡΕΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΟΖΟΓΛΟΥ – ΚΙΘΑΡΕΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΡΕΔΗΣ – ΚΙΘΑΡΕΣ-ΜΠΑΣΟ-ΦΩΝΕΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΛΙΑΜΠΑΣ – ΤΥΜΠΑΝΑ
ΘΩΜΑΣ ΠΕΤΡΟΥ – ΠΛΗΚΤΡΑ
ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ – ΜΠΑΣΟ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΠΑΣΟ

Το 2010 κυκλοφορούν το CD “ΣΚΛΗΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ” που περιλαμβάνει 19 τραγούδια που δεν δισκογραφήθηκαν την περίοδο 1981-1991.
Το 2011, οι “ΣΚΛΗΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ” κυκλοφορούν σε βινύλιο που περιλαμβάνει εκτός από τα τραγούδια του cd και τα MONOTONIA” + “Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ” LIVE!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.