Κείμενο κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ

Σήμερα το πρωί το κράτος (διαμέσου ΙΚΑ) αποφάσισε να “χτυπήσει” και να εκκενώσει δύο κατειλημμένους χώρους στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων: το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ και την κατάληψη Βαλτετσίου 60.
Εν πλήρη συνεργασία με τα ΜΜΕ έδωσαν ένα θεαματικό show σε βάρος των κατειλημμένων χώρων, που από καιρό, βρίσκονται στο στόχαστρο κράτους και παρακράτους, όντας χώροι οι οποίοι στεγάζουν άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου με διαφορετική κουλτούρα, ιδεολογία και θεώρηση από αυτή των προαναφερόμενων.
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι κατέχοντες την εξουσία το λαμβάνουμε καθημερινά. Και καθημερινά δίνουμε τις απαντήσεις μας. Μέσα στην κοινωνία και στους αγώνες της, γιατί οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν κομμάτι αυτής.

Κείμενο κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ

Σήμερα, 20 Απρίλη, στις 6 πμ, πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων με τρεις εισαγγελείς απέκλεισαν όλη την περιοχή των Εξαρχείων, ξυπνώντας μνήμες της εγκαθίδρυσης της Χούντας το ’67. Υλοποιώντας άμεσα και για πρώτη φορά την εντολή του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Τέντε και με την αγαστή συνεργασία της εισαγγελέως Ράϊκου προχώρησαν στη σφράγιση του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ, χρησιμοποιώντας το πιλοτικά για να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταστολής των καταλήψεων και των ανοικτών κοινωνικών χώρων όπου λειτουργούν αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, αλλά και ευρύτερων αγώνων που χρησιμοποιούν την κατάληψη ως μέσο αγώνα. Το ΒΟΞ ήταν η αρχή.

Μετά από εισαγγελικούς εκβιασμούς η Διοίκηση του ΙΚΑ προέβει σε μήνυση κατά του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ προσφέροντας έτσι και τυπικά τη νομιμοποίηση της ήδη προαποφασισμένης εκκένωσης. Ήδη το εγχείρημα αυτό στοχοποιήθηκε όπως και άλλες καταλήψεις στο πρόσφατο παρελθόν με αφορμή επερωτήσεις μνημονιακών και μη βουλευτών αλλά πάντα πρόθυμων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη «διατήρηση του νόμου και της τάξης».
Όσον αφορά την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ που συνεπικουρούν πάντα τις κατασταλτικές επιθέσεις, θριαμβολογώντας με απευθείας συνδέσεις, στήνοντας το γνωστό μιντιακό υπερθέαμα και εκτοξεύοντας τόνους λάσπης, εμείς δεν έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε στο παραλήρημά τους.
Είναι προφανές ότι στόχος τους είναι η καταστολή όλων των κοινωνικών-πολιτικών εγχειρημάτων που θέτουν στο επίκεντρο του λόγου και της δράσης τους τον αντιιεραρχικό, αυτοοργανωμένο, αντικαθεστωτικό αγώνα, ειδικά σήμερα που τέτοια εγχειρήματα μέσα σε συνθήκες ολοκληρωτισμού αποτελούν κομμάτι ενός δικτύου πολύμορφων κοινωνικών αντιστάσεων. Στα πλαίσια αυτά, στις αρχές του 2012, άτομα από τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο καταλάβαμε το ΒΟΞ με στόχο τη μετατροπή του σε ανοιχτό κοινωνικό κέντρο.
Η πρωτοφανής αυτή κατασταλτική επιχείρηση δε θα μείνει αναπάντητη.

Ως πρώτη κίνηση, καλούμε το Σάββατο στις 6 μμ σε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, όπου θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη συναυλία του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ.

Το ΒΟΞ ή θα είναι κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ή δε θα είναι τίποτα
Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις
Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη
Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ

Comments

nina000 21-04-2012, 00:30

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΒΟΞ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΥΤΑΡΟ ΑΝΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.